Peste 650 de poliţişti de frontieră mobilizați, zilnic, în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice.

Având în vedere perioada Sărbătorilor Pascale Catolice, precum şi situaţia specială în contextul dispunerii unor măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu Sars – Cov 2, la nivelul Inspectoratului Teritorial a Poliţiei de Frontieră Timişoara au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km. interior de la linia de frontieră, peste 650 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În vederea fluidizării traficului la granița cu Serbia respectiv Ungaria, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial a Poliţiei de Frontieră Timişoara au menţinut permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

„În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă  să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră. Reamintim că în perioada Sărbătorilor Pascale, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită pe teritoriul Ungariei. Autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat care sunt perioadele cu restricţii – 01.04.2021 (ora 23.00) –  02.04.2021 (ora 23.00), respectiv 03.04.2021, (ora 23.00) – 05.04.2021 (ora 23.00), iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din Ungaria.”, a anunțat Poliția de Frontieră Mehedinți. 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentAcțiune de ecologizare în Geoparcul Platoul Mehedinți
Articolul următorRomânia în Realitate, invitat OVIDIU TELEGESCU