Se apropie petrecerile de Ziua Îndrăgostiţilor ori de Ziua Femeii, iar vecinii sârbi de peste Dunăre vin cu oferte tentante pentru români.

Cum severinenii sunt mari amatori de produse tradiţionale sârbeşti, dar iubesc în egală măsură şi muzica sârbească, restaurantele de peste Dunăre sunt tot pline de clienţi români. Meniurile sunt scrise şi în limba română şi majoritatea celor care servesc la masă ştiu să vorbească româneşte.

De câţiva ani, foarte mulţi locuitori din Drobeta Turnu Severin, dar şi din judeţele Olteniei petrec Revelionul în Serbia, iar mai nou, restaurantele de aici organizează petreceri pentru români cu ocazia unor evenimente speciale.

De exemplu, acum de Ziua Îndrăgostiţilor, un restaurant din Kladovo, un mic orăşel aflat pe malul sârbesc al Dunării chiar în dreptul municipiului Drobeta Turnu Severin, organizează o petrecere cu 30 de euro. 

Clienţilor li se oferă, printre altele, preparate sârbeşti tradiţionale cum ar fi celebra pleşcăviţă ori muşchiuleţul alb (vesaliţa), salată Valah, tort şi băutură la discreţie.

Un alt restaurant aflat la 40 de kilometri de vama româno-sârbă de la Porţile de Fier II, organizează o petrece de Ziua Femeii, la acelaşi preţ. ”Mâncare şi băutură nelimitată” este reclama cu care restaurantul încearcă să-şi atragă clienţii pe Facebook. Mai mult decât atât, atmosfera va fi întreţinută de o orchestră sârbească, dar şi cu interpreţi de muzică populară din România.

 

Articolul precedentPe ce se cheltuiesc banii publici la Primăria Orșova
Articolul următorCursuri de formare profesională pentru șomeri