Consilierii locali au aprobat vineri într-o ședință de îndată contribuția Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin de 2 la sută la patru proiecte cu fonduri europene, depuse în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 4, care urmează să fie semnate.

Proiectele sunt în valoare totală de 111.171.161,82 lei, aproximativ 24.302.895 euro.

”Începând de astăzi am intrat în linie dreaptă în ceea ce privește semnarea a patru contracte pe fonduri europene, în valoare de peste 24 milioane de euro, depuse în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 4. A fost aprobată vineri contribuția Primăriei de 2 la sută în aceste proiecte, iar acum așteptăm ca Ministerul Fondurilor Europene să ne contacteze pentru a merge să semnăm aceste proiecte. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor”, a declarat primarul Marius Screciu.

Unul din proiecte vizează ”Creșterea mobilității urbane prin modernizarea și eficientizarea transportului public, reabilitare căi de rulare transport public și realizare sistem inteligent de trafic management”. În cadrul acestui proiect vor fi reabilitate 12 străzi Banoviței, Iazului, Severinului, Dudașului, Răscoalei, Vodița, Vîrciorova, Făgărași, Balcani, Prelungirea Carpați, Bulevardul Mihai Viteazul, Strada Villacrosse. De asemenea, va fi modernizat sistemul de transport public cu 6 autobuze electrice, 30 de vehicule transport public, 6 stații electrice de încărcare lentă, 5 stații de transport public modernizate. Tot în cadrul acestui proiect se va crea un sistem inteligent de management al traficului (12 intersecții semaforizate).

Un alt proiect va permite municipalității amenajarea unei parcări ”Park and ride” cu  1 rastel pentru 8 locuri de parcare bike – sharing și 230 locuri parcare

Un alt proiect vizează un ”Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor Drobeta VELOCITY”. Cu fonduri europene se vor achiziționa 21 de stații de biciclete, 240 – biciclete inteligente, 5 biciclete pentru seniori și 5 biciclete pentru persoane cu dizabilități.

Al patrulea proiect privește crearea unor piste pentru bicicliști  cu o lungime totală de 7,522 km.

 

Articolul precedentPrins la furat într-o casă în construcție în Turnu Severin
Articolul următorAJOFM Mehedinți: Cursuri de recalificare pentru șomeri