A fost semnat contractul pentru achiziția de echipament de cântărire portabil, acesta urmând a fi utilizat pentru determinarea sarcinii pe osiile autovehiculelor care circulă pe drumurile județene modernizate de Consiliul Județean Mehedinți.

Echipamentul constă în platforme complet echipate cu aparatura necesară cântăririi autovehiculelor care tranzitează drumurile județene, astfel încât acestea să nu depășească tonajul reglementat prin actele normative în vigoare, anunță Consiliul Județean.

Platformele vor avea program software de cântărire, aplicație prin intermediul căreia să se afișeze mesaj de alertă în momentul în care sunt depășite limitele legale ale maselor, imprimantă și conexiune la internet.

În ultimii trei ani, în Mehedinți au fost modernizati/reabilitați peste 300 kilometri drumuri județene, ceea ce înseamnă aproape jumătate din rețeaua administrată de Consiliul Județean, alți peste 150 kilometri urmând să fie modernizați/reabilitați în urma proiectelor aflate în curs de implementare.

”În ultimii ani s-au făcut eforturi financiare de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți pentru susținerea proiectelor de modernizare a drumurilor județene, iar investițiile vor continua pe parcursul anilor viitori. În acest context, considerăm oportun să luăm toate măsurile pentru ca drumurile să se mențină într-o stare bună pe termen lung. Vrem să ne asigurăm că asfaltul nu va fi deteriorat sub greutatea peste limita legală a încărcăturii autovehiculelor care tranzitează aceste drumuri.  Introducerea platformelor de cântările pe drumurile județene are, strict, rolul de a proteja investițiile realizate” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBobby Păunescu: „Dacă nu facem ceva, vom avea o criză majoră, în decembrie, ianuarie, februarie. Sărăcia duce spre război”
Articolul următorControale la furnizorii de energie electrică, în contextul creşterii numărului de reclamaţii înregistrate