Ploaie torenţială pe A2 Bucureşti – Constanţa la această oră, motiv pentru care poliţiştii atrag atenţia şoferilor asupra pericolului de acvaplanare.

În cazul în care vizibilitatea nu mai permite deplasarea în siguranţă, poliţiştii rutieri recomandă ca aceştia să oprească în primul spaţiu de servicii şi aştepte încetarea ploii torenţiale. 

În Craiova a căzut grindină în câteva minute, iar străzile s-au acoperit cu un gheață. Grindina a căzut și în județul Alba. 

Aproape toată țara se află sub avertizare de Cod Galben până la ora 23:00. Sunt așteptate ploi ca în mijloc de vară, iar vântul va bate cu putere. În tot acest timp, temperaturile rămân ridicate.

La această oră este valabil și un Cod Portocaliu de vijelie și grindină în județele Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin. 

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu şi pentru judeţul Constanţa.

Vor fi frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Zonele vizate sunt Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și zona de munte, unde, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat de peste 30-40 l/mp.

În zilele următoare vor mai asemenea manifestări, dar totuși în diminuare. Vizate vor fi zonele montane și deluroase, comform ANM.

Foto:Meteoplus

Articolul precedentAvertizare meteo de vreme severă, în aproape toată țara
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET