Peste 500 de poliţişti vor fi la datorie, pe toată perioada minivacanţei, dar şi pe timpul manifestărilor prilejuite de Sfânta Marie.

Oamenii legii vor acţiona pentru siguranţa tuturor celor care participă la evenimente, activităţi cultural-artistice, sportive sau de recreere şi pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile turistice.

În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului cât şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul  15 – 18 august a.c., pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Astfel, peste 130 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile şi zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice inclusiv în aer liber cu participarea unui public numeros şi un aflux de persoane spre zonele turistice şi de agrement.

Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, peste 380 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 120 de la rutieră, peste 20 de la investigaţii criminale, 17 de Serviciul de Acțiuni Speciale, restul fiind de la alte formaţiuni.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona peste 50 de patrule, majoritatea auto.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele turistice şi de agrement.

Poliţiştii vor fi sprijiniţi în activităţile ce le vor întreprinde şi de către luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

De asemenea, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărindu-se, mai ales, prevenirea şi combaterea vitezei.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula, zilnic, în trenurile de călători, în staţiile şi triajele de cale ferată.

 

Articolul precedentCetatea Medievală a Severinului pusă în valoare cu fonduri europene
Articolul următorCURSURI DE LIMBA ROMÂNĂ LA KLADOVO (video)