Pontoanele și ambarcațiunile de pe faleza din Orșova au fost desființate.  Primăria orașului a dispus mutarea pontoanelor de pe faleză, iar astăzi gardul care blochează accestul a fost instalat.

Primăria Orșova a luat decizia de a muta pontoanele de pe faleză, în altă zonă a orașului. 

Imagine

Lucrul acesta a trezit nemulțumiri în rândul orșovenilor care dețineau afaceri în zonă și spun că li se face o nedreptate.

Locul propus pentru mutare nu este bun, pentru că acolo sunt valuri și vor fi probleme la îmbarcarea și debarcarea turiștilor. Acest lucru ar putea pune în pericol viața turiștilor, consideră un comerciant.

Comercianții mai spun că vor pierde turiștii, pentru că noua locație aleasă este o zonă inaccesibilă turiștilor din Orșova.

Aproximativ 60 de ambarcațiuni vor fi mutate, în urma deciziei primăriei.

Pe de altă parte primarul Orșovei, Marius Stoica, declară că activitatea de turism nu va fi afectată, pentru că s- a stabilit o altă locație pentru amplasarea pontoanelor, iar acele locuri vor fi concesionate. Și totul va fi legal. Pentru că până în prezent nu se plăteau taxe.

Decizia primăriei a fost luată, în această vară, după ce un caiac cu patru tineri a fost lovit de o șalupă de mare viteză, iar tinerii au avut nevoie de îngrijiri medicale și zile de recuperare.

Sursa: Realitatea de Mehedinti