În urmă cu 25 de ani, plt. adj. şef. Constantin Deliu păşea pentru prima dată în unitatea militară de pompieri din oraşul Vânju Mare, locul care avea să-i devină a doua casă.

După ce, timp de doi ani, a ocupat funcţia de comandant de echipaj în cadrul Grupului de Pompieri al Judeţului Mehedinţi, militarul a fost numit, începând din primăvara anului 1994, şeful Gărzii de Intervenţie al subunităţii Vânju Mare.

Noua funcţie i-a făcut cinste tânărului subofiţer, dar mai mult decât atât i-a creat noi responsabilităţi. Astfel, a devenit persoana care trebuia să fie atentă nu numai la siguranţa ei, ci mai ales avea datoria de a-şi proteja întreaga echipă pe care o coordona, aceasta fiind cea mai expusă riscului, fiind mereu în “focul” evenimentelor.

”Profesionalismul, dăruirea şi seriozitatea sunt atribute care i-au ghidat cariera, ajutându-l să câştige încrederea şi respectul camarazilor, care l-au apreciat şi urmat pe parcursul celor 27 de ani. Parcursul nu a fost unul uşor, fiind mereu în linia întâi la evenimentele produse în zona de competenţă, însă a reuşit să ia cele mai bune decizii, decizii de care a depins succesul misiunilor şi siguranţa personalului din subordine”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

După aproape 30 de ani de muncă, dintre care 27 în structuri militare, plt. adj. şef Deliu Constantin a decis că este timpul să cedeze comanda generaţiilor viitoare, oferindu-le, astfel, şansa de a se remarca şi de a accede în carieră. Un tânăr care promite este chiar fiul acestuia, sg. maj. Deliu Marius, căruia a reuşit să-i insufle dragostea pentru această armă şi dorinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi la nevoie.

Articolul precedentCE INFRACȚIUNI MAI PREFERĂ TINERII DIN MEHEDINȚI: CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ȘI MAȘINI NEÎNMATRICULATE
Articolul următorProiect educațional: Opționalul de limbă străină gratuit pentru preșcolarii din Turnu Severin