PREFECTUL DE MEHEDINȚI NU MAI ARE LOC DE PAROHII ȘI PRIMĂRII

În cadrul Comisiei de Dialog Social, prefectul de Mehedinți le-a explicat celor prezenți că s-au cam înmulțit parohiile prin județ. Ba mai mult, unii primari nu au au obiectul muncii, sub 500 de locuitori.

Comisia de Dialog Social de la Instituția Prefectului Mehedinți a fost un bun prilej pentru prefectul Nicolae Drăghiea să se minuneze și indigneze de modul în care se înmulțesc parohiile în unele zone ale județului.

„Deci la comuna Godeanu există parohie în fiecare din cele trei sate. Nu biserică, ci parohie! Am vrut să fac și eu bine unui coleg și i-am zis să se însoare acolo. Popa s-a speriat că nu făcuse niciodată de la preluarea parohiei o nuntă! Astea sunt realitățile noastre, pe care trebuie să le privim în față!”, a precizat prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Pe de altă parte, s-ar părea că și primarii s-au înmulțit, iar în localitățile cu 500 de locuitori aceștia ar trebui să fie onorifici.

„Noi mai facem și greșeala de a păstra administrativ-teritorial anumite unități, active, sub un anumit număr de locuitori. Da, au și alții, precum Franța, și le păstrează, ca valoare istorică, dar sunt primari onorifici, sub 500 de locuitori. Ce să faci la 500 de oameni! Sau avem comune fără școli!”, a mai spus prefectul Drăghiea.

Prefectul de Mehedinți nu mai are, în această notă, decât să propună Guvernului o severă reformă administrativă, în urma căreia să se facă ordine și la primărie, dar și la parohie.

Articolul precedentINTERVIU: PONTA A DESCOPERIT CINE ESTE „STATUL PARALEL”
Articolul următorLIPSA BUGETULUI LASĂ BĂTRÂNII FĂRĂ BILETE DE TRATAMENT