Premierul român a declarat că sunt căutate soluții pentru ca cel puțin două dintre alegerile care vor avea loc anul viitor să fie comasate, în condițiile în care sondajele efectuate la nivel de partide arată că majoritatea românilor își doresc acest lucru. Nicolae Ciucă a spus și că 2024 este un an în care trebuie gestionate fondurile PNRR și nu se poate irosi acest interval doar în campanii electorale.

Nicolae Ciucă a adăugat faptul că anul 2024 este un an în care trebuie gestionate fondurile PNRR și nu se poate irosi acest interval doar în campanii electorale.

„Atunci când am discutat comasarea alegerilor nu am făcut-o voluntar, ci am avut în vedere că sondajele efectuate la nivelul partidelor arată că peste două treimi dintre români văd anul 2024 cu cinci runde de alegeri cât se poate de aglomerat şi cum vă spuneam această proporţie de peste două treimi dintre români e de acord ca numărul de alegeri să fie redus. Şi atunci căutăm soluţii ca cel puţin două dintre ele să poată fi comasate şi măcar să reducem numărul alegerilor”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a adăugat că 2024 este un an în care trebuie gestionate fondurile PNRR și nu se poate irosi acest interval doar în campanii electorale.

„Ţinând cont de campanie, nu ne permitem să pierdem un an de zile în tot acest ansamblu în care trebuie să gestionăm fondurile din PNRR, din cadrul anual multifinanciar. Nu înseamnă că lăsăm totul deoparte şi ne ocupăm doar de alegeri”.

Declarațiile au fost făcute de premierul Nicolae Ciucă în cadrul unei vizite de lucru în Piatra Neamţ.

Articolul precedentApel către cetățeni! Element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, găsit pe un câmp
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET