Viorica Dăncilă, premierul României, se află joi la Drobeta Turnu Severin, alături secretarul general al PSD Mihai Fifor, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Petre Daea, ministrul Agriculturii, Eugen Orlando Teodorovici ministrul Finanțelor, Marius Budăi, ministrul Muncii.

Premierul Viorica Dăncilă însoțită de mai mulți miniștri din Cabinetul său sunt prezenți joi la Drobeta Turnu Severin pentru a participa la Conferința Județeană a PSD Mehedinți, care are loc la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Droneta Turnu Severin.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de primarul Severinului, Marius Screciu, preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, cât şi de prefectul Nicolae Drăghiea.

Conferinţa a început la ora 10.30. Se va alege preşedintele PSD Mehedinţi, căruia i-a expirat mandatul. Nu vor exista însă surprize, Aladin Georgescu, va rămâne în fruntea organizaţiei pentru că nu are concurenţă, fiind singurul candidat.

Concurenţă este pentru postul de preşedinte executiv, pentru care se bat Marius Screciu, primarul Sverinului, şi Constantin Truşcă, primarul comunei Şimian.

În ultimele zile am încercat să îmi răspund personal dacă să îmi depun sau nu candidatura, să deranjez sau nu un anumit stil de conducere, dacă suntem suficient de mulți să facem o schimbare, după o consultare cu mai mulți am decis să candidez. Candidez în condiții destul de ingrate: peste 100 de delegați sunt ai adversarului și prietenului meu Marius Screciu. Este adevărat că Severinul e mare, dar nu a făcut niciodată diferența pentru PSD față de comuna Șimian la alegeri. Candidez pentru o viață de partid transparentă – să nu aflăm din presă ce hotărâri au luat liderii. Nu îmi doresc să fie menținuți în funcție, uneori ilegali, oameni care nu au avut nicio contribuție în partid, iar voi cei care ați muncit în campanie asistați neputincioși. Candidez nu pentru că am vrut să conduc organizația PSD Mehedinți, nu candidez niciodată pentru funcția de președinte, ci pentru a consolida o organizație puternică. Candidez ca președintele Aladin Georgescu să nu fie în permanent conflict cu câțitva primari care au obținut rezultate – aș menționa aici Vânjulet, Gogoșu și altele. Candidez ca să se promoveze oameni cu potențial de la organizațiile de tineret sau femei, nu vânători de funcții. Avem cel mai performant program de guvernare, dar acum la alegeri am avut cel mai slab rezultat. Care au fost cauzele? Una dintre cauze: deciziile luate doar de unii lideri. PSD nu aparține unor lider, ci dumnevoastră membrilor – primarilor. Candidez pentru a face o echipă puternică cu Aladin Georgescu, sunt din rândul dumnevoastră și știu problemele cu care vă confruntați – vreau doar să ajut, nu am niciun interes personal, simt că putem mai mult. Orice competiție ne unește, nu ne dezbină! Și doamna premier fac un apel să îi ajutați pe cei din Severin să îi ajute cu bani de căldură”, a spus Constantin Trușcă.

În ultimii 5 ani de zile nu am primit vizita unei premier, deși am fost una dintre cele mai bune organizații PSD din țară, suntem pe locul 3 și e important și ne-am dori să fim mult mai mult băgați în seamă. Prima problemă o reprezintă încălzirea orașului. Și aș vrea să o felicit pe doamna premier și  pe domnul Teodorovici au dat OUG care ne permite să găsim soluții pentru încălzirea orașului. OUG prevede alocarea de 85% din fonduri de le Guvern 15% de la municipalitate pentru un sistem de încălzire performant. Suntem foarte aproape, într-o lună de zile putem depune documentele – pentru a găsi o alternativă viabilă – o giga calorie ieftină. Mai avem însă un hop – iarna asta avem dorința să ne sprijiniți – comunitatea are nevoie și cred că merităm. O altă problemă: portul – port care a fost construit de înaintașii noștri, de severinenii de la 1860. Nu e posibil ca un oraș Severin să nu aibă faleză – nu e posibil ca comunitatea să nu poată investi să rezolve această problemă. Suntem o organizație extraordinară – de ani de zile suntem fruntași, dar cred că nu suntem totuși respectați la valoarea pe care o avem. Le doresc succes tuturor colegilor”, a spus primarul Severinului, Marius Screciu. În sală sunt aproximativ 700 de persoane, delegaţi din toate comunele din Mehedinţi.

 

 

Articolul precedentSâmbătă, de Sfântul Ilie, este hramul bisericii Schitul de Sus
Articolul următorVIDEO Premierul Viorica Dăncilă, huiduit la Turnu Severin la finele Conferinței Județene a PSD Mehedinți