PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI ANUNȚĂ O ANCHETĂ ÎN CAZUL FETIȚEI DIN BAIA DE ARAMĂ

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, anunță deschiderea unei anchete la DGASPC Mehedinți, în cazul adopției copilului din Baia de Aramă. Vor fi verificate documentele și legalitatea procedurilor de adopție.

Președintele CJ Mehedinți, instituția care are în subordine DGASPC Mehedinți, își exprimă regretul pentru momentele prin care a trecut Sorina în cursul zilei de vineri și anunță că luni va declanșa o anchetă la Compartimentul de adopții și post adopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru a verifica legalitatea procedurilor de adopție în cazul copilei.

„Îmi exprim regretul pentru evenimentele delicate prin care a trecut ieri Sorina, fetița din Baia de Aramă, fiind convins că autoritățile vor conlucra pentru a-i asigura acesteia starea de echilibru emoțional. Pot să vă asigur că luni, 24 iunie, voi demara o anchetă la nivelul Compartimentului de adopții și post adoptii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru a verifica respectarea procedurii legale de adopție a fetiței dată în plasament familiei din Baia de Aramă. Trebuie să avem în vedere faptul că interesul copilului prevalează în fața altor interese, atunci când se iau măsuri privitoare la copil.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Cazul este anchetat și la nivel guvernamental, prim-ministrul Viorica Dăncilă solicitând verificări cu privire la cele petrecute vineri, dar și la procedurile de adopție.

Articolul precedentInspecţia Judiciară, sesizată în legătură cu procurorul Maria Piţurcă, cea care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi
Articolul următorCod portocaliu de vremea rea în Mehedinți