Președintele PNL Drobeta Turnu Sevrin, Daniel Cîrjan, a declarat vineri, 13 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că în prima lună de guvernare s-a acționat pentru a remedia cât mai multe dintre problemele economice, sociale, din domeniile justiție și politică externă, lăsate moștenire de fosta guvernare PSD.

”Obiectivul nostru este să readucem normalitatea în activitatea guvernamentală. Guvernul Orban respectă drepturile și libertățile cetățenilor, consolidează statul de drept și readuce credibilitate României în plan extern. Am organizat cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, asigurând românilor din țară și din străinătate dreptul de a-și exercita votul ȋn condiții civilizate. Am desecretizat Dosarului 10 august 2018, pentru ca ancheta să poată fi finalizată cu celeritate, iar românii să cunoască adevărul. Împreună cu Parlamentul, guvernarea PNL a obținut abrogarea Recursului Compensatoriu”, a spus liberalul Daniel Cîrjan.

Acesta a mai declarat că Guvernul Orban susține mediul de afaceri competitiv prin măsuri sustenabile:

”Promovăm majorarea salariului minim cu 7,2%, de la 1 ianuarie 2020, pe baza unei formule de calcul obiective (indicatori economici), care să mențină puterea de cumpărare și să nu accentueze inflația și asupra căreia am avut ample consultări cu partenerii sociali. Acest mecanism este o premieră.  Guvernarea liberală a reușit să elimine în Parlament supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time.  În agricultură, sector cu o importantă contribuție în PIB, am finalizat plata avansului către fermieri pentru 2019, în sumă de 1,319 miliarde Euro și am demarat plățile finale. În curând va fi gata și actul normativ privind sprijinul cuplat zootehnic și vegetal pentru 2019, ce va fi plătit din bani europeni. Tot în transporturi, am semnat ordinele pentru începerea lucrărilor pe întreg tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, aproximativ 40 de km, în care sunt cuprinse și variantele de ocolire ale localităților Balș și Slatina”.

În cadrul aceleași conferințe de presă, secretarul general al PNL, Dumitru Mărculescu, a vorbit despre debirocratizarea activității și simplificare administrativă care au început la nivelul mai multor ministere:

”Am reluat procesul de negociere cu Comisia Europeană pentru documentele programatice aferente perioadei de programare 2021-2027 unde România are alocate 30,566 miliarde euro. Am impulsionat demersurile de modernizare a capabilităților de apărare, cu accent pe accelerarea implementării programelor esențiale de înzestrare cu echipamente și tehnică militară, consolidarea profilului și a credibilității în cadrul NATO și UE, prin creșterea contribuției la operațiile și misiunile derulate de cele două organizații, respectarea angajamentelor asumate în context aliat, inclusiv în ceea ce privește cheltuirea a 2% din PIB pentru apărare și pe acțiunile de creștere a calității vieții personalului militar și civil, precum și a rezerviștilor militari”.

 

Articolul precedentCursuri de formare profesională pentru șomeri
Articolul următorAteliere de creație la Muzeul Regiunii Porților de Fier, în prag de Crăciun