Primăria Drobeta Turnu Severin a semnat șase proiecte cu fonduri europene în valoare de 27,5 milioane de euro

 

Șase proiecte de mobilitate urbană finanţate prin fonduri europene au fost semnate miercuri de reprezentantul municipalităţii severinene şi Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pe baza căroa vor fi achiziţionate autobuze electrice, vor fi reabilitate 12 străzi şi vor fi revitalizate mai multe spații verzi.

Proiectele Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, în valoare de 27,5 milioane de euro, urmăresc dezvoltarea mobilității urbane prin schimbarea accentului, de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la mobilitatea bazată pe mersul pe jos, la utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, la utilizarea transportului public de înaltă calitate și eficiență, concomitent cu utilizarea unor categorii de vehicule nepoluante.

“Astăzi în prezența domnului ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, am semnat șase contracte de finanțare pe fonduri europene în valoare de 27,5 milioane de euro. Am lucrat timp de doi ani la aceste proiecte și începând de mâine demarăm procedura de licitație și implementare. Am susținut încă de la începutul mandatului meu că fondurile europene reprezintă o șansă extraordinară pentru dezvoltarea și modernizarea orașul nostru”, spune primarul Severinului, Marius Screciu.

Cele șase proiecte vizează reabilitarea a 12 străzi: Banoviței, Iazului, Severinului, Dudașului, Răscoalei, Vodița, Vîrciorova, Făgărași, Balcani, Prelungirea Carpați, Strada Villacrosse, precum și modernizarea și eficientizarea transportului public prin achiziționarea a 6 autobuze electrice, 30 vehicule de transport public dotate, 6 stații electrice de încărcare lentă, 5 stații de transport public modernizate, 6 automate de vânzare titluri de călătorie, 1 dispecerat transport public. Tot cu fonduri europene se va amenaja și o  parcare Park and Ride în zona Ștrandului Olimpic  cu  230 locuri parcare, se va implementa un sistem inteligent de trafic management cu 12 intersecții semaforizate, 2 locații monitorizare video + VMS, 1 centru de management al traficului și 1 rețea comunicații fibră optică. Municipalitatea va crea pe fonduri europene un  sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor Drobeta VELOCITY, precum și piste pentru bicicliști.

 

Articolul precedentMehedințeanul Virgil Popescu, ministrul propus la Economie, aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate
Articolul următorConvocarea semestrială de instruire cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență