PRIMĂRIA SEVERIN SE IMPLICĂ ÎN „VIA TRANSILVANICA”

Municipalitatea din Severin se implică profund în realizarea unuia dintre cele mai spectaculoase proiecte turistice. VIA TRANSILVANICA presupune realizarea unui traseu turistic între Drobeta Turnu Severin și Putna. Primarul Screciu și-a manifestat disponibilitatea și implicarea totale în reușita proiectului. (vezi ce spune primarul – VIDEO!)

Un proiect grandios și o idee îndrăzneață! Așa ar putea fi considerat, în câteva cuvinte, VIA TRANSILVANICA, primul traseu turistic ce pleacă de la Severin, locul unde Regele Carol I a pus pentru prima oare piciorul pe pământ românesc, și Mănăstirea Putna, locul unde voievodul Ștefan cel Mare își doarme somnul de veci. Proiectul, elaborat de Organizația Tășuleasa Social, a reușit să antreneze o serie de instituții ale administrației publice locale, însă, de departe, o contribuție substanțială va avea Primăria din Severin, orașul din care, de fapt, traseul turistic pornește. Și Consiliul Județean Mehedinți contribuie la punerea bazelor acestui proiect grandios. Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a votat în unanimitate participarea la proiectul VIA TRANSILVANICA.

Traseul VIA TRANSILVANICA are 950 de km, de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice. Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.

Articolul precedentAgresați de consăteni pe fondul consumului de alcool
Articolul următorPROIECTIL DESCOPERIT PE SERPENTINA ROȘIORI