Primarii din Mehedinţi, instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, a avut loc astăzi, 5 februarie 2020, şedinţa anuală de instruire a primarilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, în calitatea lor de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Activitatea a fost susţinută de inspectorul şef al ISU Mehedinţi, colonel Florentin Dragomir, şi s-a desfăşurat în conformitate cu programul de pregătire, aprobat de către prefectul judeţului Mehedinţi, pentru anul 2020. La instruire a participat şi subprefectul, Octavian Tuţu.

Una dintre temele întâlnirii a constituit-o necesitatea şi importanţa operaţionalizării şi funcţionării serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, precum şi urgentarea tuturor demersurilor necesare în vederea  autorizării, din punct de vedere al securităţii la incendiu, a unităţilor de învăţământ din subordine.

De asemenea, s-a pus accent pe noutăţile legislative în domeniul situaţiilor de urgenţă, atât din punct de vedere al dimensionării şi dotării structurilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cât şi al organizării pregătirii profesionale a tuturor membrilor serviciului voluntar.

Totodată, a fost subliniată importanţa informării preventive a populaţiei şi aportul pe care Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă îl au în această direcţie.

 

Articolul precedentPrefectul Cristinel Pavel și viceprimarul Daniel Cîrjan au verificat stadiul lucrărilor de pe bulevardul Tudor Vladimirescu
Articolul următorCercetat pentru tăiere ilegală de material lemnos