PRIMARUL CEL MAI PESEDIST DIN MEHEDINȚI FACE CAMPANIE PENTRU IOHANNIS

Cel mai aprig susținător al PSD din județul Mehedinți îndeamnă oamenii să voteze duminică cu Klaus Iohannis. Este vorba de primarul celei mai mari comune din Mehedinți, Șimian, Constantin Trușcă. Acesta și-a actualizat fotografia de profil de pe contul de Facebook cu o poză făcută la sediul PSD Mehedinți, pe care a scris ostentativ „Votez Iohannis, pentru o Românie normală”.

Constantin Trușcă era, până anul trecut, unul dintre membrii marcanți ai PSD, primarul care a câștigat, sub flamura acestui partid, două mandate de primar în comuna cea mai mare, ca număr de populație, din județul Mehedinți, Șimian. Trușcă era și cel care, practic, făcea jocurile, la alegerile parlamentare din anul 2016, când a deschis lista de candidați pentru Camera Deputaților a PSD Mehedinți. De altfel, Constantin Trușcă a câștigat în acel an un mandat de deputat, dar a renunțat la el, pentru a reveni la conducerea comunei Șimian.

În anul 2017, atunci când s-au organizat alegeri pe postul de primar rămas vacant după plecarea în Parlament a lui Trușcă, acesta s-a temut că liberalii ar fi putut câștiga comuna Șimian și a decis să lase deputăția pentru Primărie. Și-a recâștigat fotoliul de primar, dar lucrurile au început să scârțâie în PSD și, încet – încet, Constantin Trușcă s-a reorientat. Acum face campanie pentru Klaus Iohannis, iar ca să fie și mai convingător și-a schimbat fotografia de profil, cu una pe care scrie exact ce își dorește: „Pe 24 noiembrie votez Iohannis Președintele României, pentru o Românie normală!”.

Se pare că supărarea sa cea mai mare este faptul că, la ultima conferința județeană de alegeri a PSD Mehedinți, a pierdut funcția de președinte executiv al filialei, pentru care a candidat împotriva primarului din Severin, Marius Screciu.

Articolul precedent13 școli din Mehedinți au datorii de circa 190.000 de lei la încălzire
Articolul următorExpoziție dedicată lui Voltaire, la Biblioteca Județeană „I.G. Bibicescu”