Viceprimarul Daniel Cîrjan spune că alături de consilierii locali liberali propune un proiect educațional la nivelul tuturor unităților de învățământ de stat cu nivel preșcolar din municipiul Drobeta Turnu Severin în anul școlar 2019-2020.

În concret, proiectul prevede ca preșcolarii din toate grădinițele de pe raza municipiului să beneficieze gratuit de o disciplină opțională la o „limbă străină”, costurile fiind suportate de administrația locală. Ordinul Ministrului Educației nr.4694/ 2 august 2019 privind aprobarea Curriculum-ului pentru educația timpurie prevede că orele opționale la grădinițe intră în norma educatoarelor care vor trebui să susțină aceste materii.

”Cu alte cuvinte, părinții nu mai pot plăti profesori specializați pe limbi moderne din afara grădiniței pentru a susține aceste opționale atât de necesare micuților. Pe de altă parte, nici nu este normal ca părinții preșcolarilor să suporte din buzunarul propriu costurile pentru opționala „limbă străină” atâta timp cât învățământul este gratuit prin lege. Cred cu tărie că e obligatoriu ca toți copiii să înceapă învățarea unei limbi străine încă din perioada grădiniței, atunci când se reține imediat orice informație, mai ales că în ziua de astăzi orice carieră își aleg tinerii pentru viitor necesită cunoașterea unei limbi străine”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect educațional ar fi 2.196 de preșcolari de la 10 grădinițe și 5 școli cu învățământ preșcolar din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Articolul precedentPredare de “ştafetă” la Staţia de Pompieri Vânju Mare
Articolul următorFormare inițială în domeniul prevenirii drogurilor destinată jandarmilor