Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a inițiat un proiect care prevede subvenționarea totală a microcipării și sterilizării câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor acestora aflați pe raza orașului.

Propunerea viceprimarului vine pe fondul înmulțirii alarmante a câinilor fără stăpân, ceea ce crează probleme serioase în municipiul Drobeta Turnu Severin, mai ales la lăsarea serii.

„Marea majoritate a câinilor fără stăpân provin în primul rând din gospodării, de aceea devine o prioritate sprijinirea polulației în sensul subvenționării totale a microcipării și sterilizării câinilor cu stăpân. O astfel de măsură duce în final la reducerea costurilor autorității publice privind gestionarea câinilor fără stăpân și elimină în final riscul atacurilor asupra oamenilor”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Dacă proiectul va trece de votul consilierilor local, operațiile de microcipare și sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor acestora vor fi realizate în cabinete veterinare avizate de către DSVSA Mehedinți. Odată cu microciparea și sterilizarea se va efectua și introducerea animalelor în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân.

Pentru anul 2019 se astimează microciparea și sterilizarea a aproximativ 200 de câini, urmând ca și anii viitori să continue acest program.

Articolul precedentDIRECȚIA PENTRU PROTECȚIA COPILULUI MEHEDINȚI, CĂLCATĂ DE AVOCATUL POPORULUI
Articolul următorProtest în fața Prefecturii Mehedinți pentru fetiţa de 8 ani dată spre adopţie