PROMOVARE PENTRU CASTELUL ARTELOR

Castelul Artelor – fostul Castel de Apă – este pus în valoare și promovat în rândul tinerilor ca important obiectiv cultural al Severinului. Totul a fost posibil prin proiectul IM-PACT, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, implementat de Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural din Severin.

Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural din Severin implementează un inedit proiect cultural, prin care va fi promovat și pus în valoare Castelul Artelor. Prin proiectul IM-PACT, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – parte a Ministerului Culturii,  Castelul Artelor – fostul Castel de Apă – este pus în valoare și promovat în rândul tinerilor ca un important obiectiv cultural al Severinului. În cadrul proiectului vor lucra tineri liceeni din comunitatea locală, care vor învăța de la specialiști noțiuni de muzeografie, dar și unele noțiuni și strategii prin care să fie puse în valoare acele obiective turistice care dau unicitate Severinului. De asemenea, un alt scop al acestui proiect este acela de a iniția un spațiu deschis pentru creativitate și propagandă culturală prin mijloace muzeale.

La final va fi creat un film publicitar de promovare a Castelului Artelor ca spațiu muzeal creativ și participativ din care nu vor lipsi oameni ai comunității locale. Acest film publicitar, odată realizat, va avea parte de o lansare oficială de o promovare în spațiul public și de distribuirea națională a acestuia. Astfel, implementarea acestui proiect face parte dintr-o nouă strategie turistică locală, a Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Articolul precedentO adolescentă de 16 ani, depistată la volan pe un drum comunal
Articolul următorFostul primar al Severinului, Constantin Gherghe, s-a înscris în PNL Mehedinți