PROPUNERE PENTRU ACORDAREA POST-MORTEM A TITLULUI DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL SEVERINULUI, LUI ILIE BALACI

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan (PNL) (foto), propune acordarea post-mortem a titlului de cetățean de onoare al municipiului marelui fotbalist dispărut Ilie Balaci. Gestul vine și ca o recunoaștere a faptului că Balaci a fost antrenorul AS Drobeta.

Ilie Balaci a făcut primii paşi în antrenorat la AS Drobeta, în sezonul 1989-1991, unde a avut calitate de antrenor-jucător. AS Drobeta a fost a doua echipă la care a a venit antrenor, după un scurt popas la Pandurii Târgu Jiu.

Rezultatele din teren au fost pe măsura talentului său de jucător, cel puţin la echipa severineană. La finele sezonului, AS Drobeta a încheiat campionatul pe locul secund, la doar 4 puncte sub Rapid Bucureşti, care a revenit astfel în primul eşalon. Anul 1990 a fost cel mai bun din ultimii 45 de ani pentru fotbalul din Mehedinţi. Echipa lui Ilie Balaci a avut, în acel sezon de Divizia B, cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu: aproximativ 20.000! La jocul cu Rapid, câştigat cu 2-1, au fost 27.000 de spectatori.

Am fost cu tatăl meu la meciul cu Rapid. Meci extraordinar cu foarte mulți spectatori. Eu aveam 10 ani atunci, dar îmi amintesc și acum acele momente. Cred că AS Drobeta 1990 a fost cea mai frumoasă echipă din istoria fotbalului mehedinţean. Pentru meritele deosebite pe care le-a avut în fotbalul severinean, voi propune acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin domnului Ilie Balaci”, a spus viceprimarul Daniel Cîrjan.

Articolul precedentPeste 90 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată în luna septembrie
Articolul următorDezbatere între candidații USR la alegerile europarlamentare