Delegațiile PSD și PNL au negociat mult, până au uitat și de anunțurile prezidențiale. Pe cât au negociat de mult pe atât au ieșit de optimiști și chiar prietenoși unul cu celălalt. E mult de lucru la un guvern PSD – PNL, dar Marcel Ciolacu crede că este pe drumul corect și își permite să facă glume că PSD este ciuma roșie, nu Crucea Roșie, chiar dacă cel puțin o parte dintre români ii așteaptă în aceasta postură.
Guvernul PSD – PNL pare „cu șanse mari”, dat fiind că pe agendă celor două partide există deja un obiectiv comun, o temă la care deja se lucrează. Rectificarea bugetară de la acest final de an este „prioritatea zero” și PSD așteaptă de la  Guvernul demis exercițiul bugetar în curs pentru primul proiect de echipă exact pe domeniul liderului liberal.
 „Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu cele care ne despart”, a explicat Marcel Ciolacu soluția minune care pare să fi netezit peste noapte asperitățile dintre cei doi mari adversari declarați  până mai ieri. „Să lucrăm la rectificarea bugetară şi să venim cât mai curând cu ea. Deja domnul ministru Vîlceanu mi-a şi transmis execuţia bugetară. O discuţie serioasă a fost între domnul Mihai Tudose şi premier în ceea ce priveşte criza în energie şi a fost o discuţie foarte aplicată”, a arătat liderul social democrat interesele comune ale celor două partide. 
Atât Marcel Ciolacu, dar și Florin Cîțu au susținut că s-au discutat măsuri și nu persoane și funcții. Problema premierului a fost deocamdată ocolită și nu este clar cine dintre PNL și PSD e dispus să renunțe la cea mai importantă funcție. „Dacă vom fi și cinstiți și patrioți acesta este drumul care va duce către o nouă majoritate”, a concluzionat Marcel Ciolacu și a anunțat că PSD va pune la punct programul de guvernare la acest sfârșit de săptămână.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele Iohannis a anunțat că școlile se vor deschide în funcție de gradul de vaccinare al dascălilor
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Analist politic: „Iohannis a ieșit încă o dată ca să nu spună nimic. Nu am aflat nimic nou de la președinte”