Anunț important pentru toți pensionarii! Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a transmis că 99% dintre dosarele de pensii au fost deja procesate și digitalizate. În perioada următoare vor fi generate deciziile de pensionare, care apoi vor fi trimise către toate casele de pensii.

După ce ajung la casele de pensii, deciziile de pensionare vor fi tipărite și trimise către beneficiari, a spus Daniel Baciu. Documentele vor ajunge în mâinile oamenilor în această vară. Mai mult, președintele Casei de Pensii dă asigurări că nu vor fi întârzieri și că toată lumea va beneficia la timp de marea recalculare din toamnă.

Pe de altă parte, Daniel Baciu a promis că nicio pensie nu va scădea, însă nu toți oamenii vor beneficia de venituri crescute. Cei care rămân cu aceeași sumă sunt pensionarii care au un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. 

Șeful Casei de Pensii a anunțat la Realitatea Plus o dublă recalculare pentru anumiți pensionari. Ce documente sunt necesare?

Anumiți pensionari vor beneficia de o dublă recalculare a pensiilor. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dezvăluit în exclusivitate la REALITATEA PLUS că dosarele care conțin și adeverințele care dovedesc existența sporurilor vor beneficia de a doua recalculare începând cu 1 septembrie, iar anul următor, pensionarii respectivi vor avea parte de noi majorări. 

„În pricipal este vorba despre acordul global ca principala forma de remunerare înainte de Revoluție, dar vorbim si de celelalte sporuri care nu aveau un caracter permanent, deci nu erau luate luna de luna, se dădeau sporadic. Gen al 13-lea salariu, care-l luam o singură data la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor. Orele suplimentare, prime, premii, care nu aveau caracter ritmic, luna de luna si se luau o dată, de 2 ori pe an. Până in momentul de față nu sunt luate in calcul la pensie, dar noi am considerat daca asupra lor, e foarte important, daca angajatorul a evidențiat si a datorat CAS către Buget, respecta principiul contributivității ș atunci ele trebuie să fie luate in calcul”, a afirmat Daniel Baciu, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Articolul precedentGabriela Ruse, în turul 3 al calificărilor de la Roland Garros
Articolul următorKadîrov s-a întâlnit cu Putin și i-a oferit mai multe trupe pentru războiul din Ucraina