Potrivit unor amendamente la proiectul Legii Educației adoptate de Comisia pentru învățământ, Religia a fost introdusă ca disciplină opțională la Bacalaureat, la proba E, proba specifică profilului.

Proiectul de lege este în dezbatere parlamentară. Articolele care modifică examenul de Bacalaureat, propuse de PSD, au fost asumate de mai multe partide prezente și acceptate de reprezentantul Ministerului Educației, secretarul de stat Sorin Ion, notează Edupedu.

„Proba E – probe scrise, obligatorii, specifice profilului sau specializării sunt desfășurate după cum urmează:

  1. c) pentru profilul umanist, specializarea științe sociale, din filiera teoretică, două probe scrise, dintre care o probă obligatorie la istorie și o probă la o disciplină relevantă pentru profilul umanist, la alegere între Geografie și științe socio-umane: Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie sau Religie.
  2. d) pentru profilul umanist, specializarea filologie, din filiera teoretică două probe scrise, dintre care o probă obligatorie, la limba și literatura unei limbi de circulație internațională și o probă la o disciplină relevantă pentru profilul umanist, la alegere între: Istorie, Geografie sau științe socio-umane: Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie sau Religie“.
Articolul precedentAtenționare meteo de vreme severă
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET