România este în grafic în procesul de pregătire pentru certificatul digital european, care ar urma să fie aplicat din iunie, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, în cadrul conferinței de presă săptămânală a CNCAV.

„Este un demers comun al mai multor instituții: Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP și STS. Este un demers european și România a început de mai mult timp, e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat. (…) Termenul este stabilit la nivel european. Sunt discuții cu toate statele membre, noi suntem aliniați, suntem în grafic”- Andrei Baciu

Reprezentantul STS a precizat că termenul pentru funcționarea acestuia este începutul lunii iunie, însă unele state membre au solicitat un timp puțin mai lung.

„Deadline-ul este la începutul lunii iunie, dar au fost într-adevăr câteva state care au solicitat 6 săptămâni, ca să poată să armonizeze sistemele pe care le au în momentul de față cu sistemul european care va fi pus în practică”- AB

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un apel, la 1 aprilie, către Parlamentul European și Consiliul UE să adopte propunerea Comisiei privind introducerea certificatului de călătorie (adeverința digitală verde), iar statele membre să creeze deja infrastructura necesară introducerii acestuia.

Articolul precedentBărbatul care a rămas fără casă în urma unui incendiu, sprijinit de pompierii mehedințeni 
Articolul următorRaluca Turcan, după verificările din Mehedinţi: 7.000 de oameni au încasat ilegal pensii