Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au donat luni sânge în cadrul acţiunii desfăşurate în colaborare cu Crucea Roşie, Direcţia de Sănătate Publică, Jandarmeria Mehedinți și Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

Zece pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă au participat la o acțiune benevolă de donare de sânge pentru a contribui la salvarea vieții celor care se află pe paturile de spital și au nevoie urgentă de transfuzii.

“Pompierii înţeleg cel mai bine suferinţa semenilor aflaţi în situaţii care le pun viaţa în pericol, mai ales că de nenumărate ori aceştia sunt primii care văd cum oamenii ajung în situaţii extreme, iar pentru a-i salva este nevoie de sânge. Gestul pompierilor mehedinţeni este și un îndemn pentru locuitorii județului să doneze sânge. Este un gest de solidaritate pe care fiecare din noi îl poate face, având în vedere importanţa şi beneficiile donării de sânge, atât pentru donator cât şi pentru receptor”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Totodată, ISU Mehedinţi a sprijinit acţiunea de recoltare şi donare de sânge desfăşurată în oraşul Baia de Aramă, prin transportarea centrului mobil de recoltare din municipiul Drobeta Turnu Severin în oraşul Baia de Aramă.

 

Articolul precedentPrinși în flagrant după ce au sustras un telefon mobil
Articolul următorConcert caritabil pentru un elev al Liceului de Arte “I. Șt. Paulian”