„SĂPTĂMÂNA ALTFEL”, LA MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER

A început „Săptămâna altfel”, în toate școlile din județul Mehedinți, iar printre activitățile pregătite de profesori se află, în marea majoritate a cazurilor, vizite la Muzeul Regiunii Porților de Fier. Fie că vin să viziteze monumentele istorice, fie că participă la ateliere de creație sau vizionează filme documentare, copiii au umplut cu exuberanța lor curtea muzeului.

Circa 1.800 de elevi din județul Mehedinți, dar și din județele învecinate sunt așteptați în aceste zile să calce pragul celui mai mare muzeu al civilizației romane din regiunea Oltenia, Muzeul Regiunii Porților de Fier. A început „Săptămâna altfel”, iar tinerii vin, rând pe rând, la seria de activități pregătite de muzeografi. Vorbim aici de ateliere de creație, filme documentare, concursuri, dar și vizite la monumentele istorice din parcul arheologic.

Este doar prima zi a programului dedicat săptămânii altfel, dar putem spune că încă de dimineață Pavilionul Expozițional și curtea Muzeului s-au umplut de copii și de exuberanța vârstei lor. La dispoziția lor se află, oră de oră, muzeografi și ghizi turistici care le explică totul.

Articolul precedentLa volan fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorUn muncitor a murit strivit de un mal în timp ce săpa un canal