O iniţiativă a Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin în parteneriat cu Poliţia Rutieră s-a materializat prin conceperea, editarea și tipărirea unei reviste full color pentru copiii şcolari din clasele primare.

Cartea conține indicatoare și semne rutiere de colorat cât și alte poze cu informații de bază privind regulile de circulație: cum să traverseze o trecere de pietoni, semnele de circulaţie esenţiale pentru ei şi alte informaţii despre circulaţia rutieră pe care copiii le învaţă colorând. Revista are şi un personaj principal, Pepe, care îi conduce pe copii prin toate posibilele situaţii din circulaţia rutieră cu care ei s-ar putea întâlni.

”Astăzi am demarat o campanie de informare în toate școlile din oraș, la clasele 0-IV, unde distribuim alături de Biroul Poliției Rutiere municipale peste 4.000 de reviste, editate și tipărite de Primărie. Prin această acțiune ne-am propus să-i informăm pe copii cu noile reglementări rutiere, având în vedere numărul tot mai mare de autoturisme, dar și creșterea accidentelor de circulație”, a declarat primarul Marius Screciu, care s-a aflat astăzi în mijlocul elevilor de la Școala nr.2.

”Este o activitate educativă preventivă plină de succes, derulată la inițiativa și cu sprijinul primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, ce are ca scop pe de o parte responsabilizarea elevilor cu privire la respectarea regulilor de circulație, iar pe de altă parte îmbogățirea bagajului de cunoștințe rutiere absolut necesare deplasării în siguranță pe drumul public în calitate de pieton a micuților”, a precizat Claudiu Bebec de la Biroul Poliției Rutiere.

Calitatea grafică este de excepţie, iar scurtele texte sunt bine scrise. Cartea a apărut în peste 4.000  de exemplare care vor fi distribuite gratuit la copii şcolari din clasele 0-IV din școlile din Drobeta Turnu Severin.

Articolul precedentNumăr record de incendii în trei ore în Mehedinți
Articolul următor20 DE AMBULANȚE NOI ÎN MEHEDINȚI