Autorităţile portuare cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin fac ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei, care se anunță plină de evenimente.

Severinenii sunt aşteptaţi joi, 15 august, să participe în Portul din Drobeta Turnu Severin la manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei.

A fost pus la punct un program din care nu vor lipsi, bineînţeles, jocurile marinăreşti, dar și croazierele cu vaporul pe Dunăre. Manifestările vor începe la ora 10,00 cu intonarea imnului de stat şi discursul oficialităţilor locale.

Între 10,30 și 11,00 urmează o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi, după care vor avea loc depunerile de coroană la Monumentul Eroilor Marinari din port din partea autorităţilor şi instituţiilor locale.

”Îi așteptăm pe severineni joi, 15 august, în Port, pentru a participa împreună la activitățile organizate în această zi, în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei. Este momentul în care onorăm cutezanța celor care poartă drapelul României pe mările și oceanele lumii și totodată un prilej de rememorare a sacrificiului săvârșit de eroii marinari pentru țară”, spune primarul Marius Screciu.

Momentul mult aşteptat vor fi jocurile marinăreşti: trasul la parâmă, alergatul cu oul în lingură, alergarea în sac, atingerea purcelului agăţat la capul unui şcondru dat cu ulei, vânătoarea de rațe. Acestea vor începe în jurul orei 11,30.

Articolul precedent12 sportivi cazați la Complexul Național Sportiv Orșova au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
Articolul următor34 de intervenţii în numai 24 de ore pentru pompierii mehedinţeni