Cinci bărbați din Mehedinți sunt cercetați de polițiști pentru contrabandă cu produse accizabile. Ei au creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 68.000 lei. Oamenii legii au instituit sechestru asigurător pentru recuperarea acestuia.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Mehedinți au definitivat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin și au propus trimiterea în judecată a cinci bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 46 ani, toți din județul Mehedinți.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Persoanele respective, în perioada februarie – octombrie 2015, au fost depistate, în mai multe rânduri, colectând și distribuind cantitatea totală de 128.640 țigarete, fără timbru.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat în valoare de 68.136 lei, polițiștii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme și două imobile situate pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

În anul 2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat peste 90 de acțiuni de prevenire și combatere a comerțului cu produse accizabile, au constatat 27 de infracțiuni în acest domeniu și au aplicat 790 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 135.500 lei. Valoarea produselor accizabile confiscate de polițiști depășește suma de 813.000 lei.

Articolul precedentUn pacient adus pe brațe de pompieri 500 de metri din cauza zăpezii viscolite în Mehedinți
Articolul următorDosar penal pentru că au vânat rațe sălbatice fără autorizație