Seminar româno-sârb în domeniul situaţiilor de urgenţă la Ponoarele

 

ISU Mehedinţi a organizat un seminar în domeniul situaţiilor de urgenţă, în localitatea Ponoarele, la care a participat şi o delegaţie străină, formată din 15 specialişti ai Ministerului de Interne din Republica Serbia.

Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat în cadrul Programului IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia şi a urmărit îmbunătăţirea capacităţii autorităţilor din zona transfrontalieră de a gestiona situaţiile de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure.

Seminarul  a urmărit îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere între ISU Mehedinţi şi Sectorul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din Cadrul Ministerului de Interne din Republica Serbia, în scopul reducerii efectelor inundaţiilor şi cutremurelor.

“Un obiectiv important în cazul acestui proiect este creşterea gradului de conştientizare a populaţiei, în special în rândul elevilor, cu privire la măsurile de prevenire şi la modalităţile de a reacţiona în situaţii speciale provocate de inundaţii şi cutremure”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

În  acest sens, pompierii mehedinţeni au fost prezenţi în zece unităţi de învăţământ din localităţile: Bala, Balta, Baia de Aramă, Isverna, Obârşia Cloşani, Ponoarele, Şiroca, Mărăşeşti şi Negoieşti, unde au desfăşurat campanii de informare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure.

Pe timpul acţiunilor de informare preventivă a elevilor, au fost desfăşurate lecţii deschise, care s-au încheiat cu exerciţii de evacuare, post-seism. Totodată, pompierii au distribuit pliante şi broşuri ce conţin reguli de comportare şi măsuri ce se impun a fi luate în cazul manifestării acestor riscuri.

 

Articolul precedentISTORIE ÎN AER LIBER, PE O STRADĂ DIN SEVERIN
Articolul următorAU CONSTRUIT ÎN ZONE FĂRĂ CURENT ELECTRIC