SEVENINENII AU SFIDAT REFERENDUMUL: 13,39 la sută

Ultimele date privind prezența la vot, furnizate de Biroul Electoral Central, până la ora 19:00 arată un procent de 23,32 la sută pentru județul Mehedinți. 54.533 de alegători au votat, iar 8.512 dintre aceștia au făcut-o pe listele suplimentare. Cel mai mic procent s-a înregistrat chiar în capitala județului, la Severin. Aici vorbim de o rată de participare la vot de doar 13,39 la sută. Recordul de prezență a fost stabilit la deja celebra secție din satul Petra, unde s-a ajuns deja la 101 la sută.

Prezența la vot la orele 19:00 readuce județul Mehedinți în primele 5 județe din România, cu nu mai puțin de 23,32 la sută. Cea mai mare participare s-a consemnat în mediul rural, spre diferență de orașe și municipii, unde oamenii nu au prea ieșit la vot. Cel mai slab procent s-a consemnat chiar în municipiul reședință de județ, unde trăiește o treime din populația județului. Doar 13,39 la sută dintre severinenii cu drept de vot s-au prezentat la urne, plasând unitatea administrativ teritorială în coada listei. Practic, severinenii au sfidat referendumul pentru revizuirea Constituției.

Cel mai mare procent de participare șa vot s-a consemnat în comuna Bîcleș, unde oamenii par să fi mers buluc la vot. Aici vorbim de un procent de participare de 80,78 la sută. Mai mult, la una dintre secțiile din comună, cea din satul Petra, prezența a dat peste! S-a consemnat nici mai mult nici mai puțin decât 101,43 la sută!

Cu procente modeste se prezintă și comuna Salcia, unde din cei 2.367 de alegători înscriși pe listele electorale permanente, au votat doar 360, adică 15,20 la sută. Comuna Ponoarele rămâne, de asemenea, în coada clasamentului, cu 15,28 la sută rată de participare.

Articolul precedentBÎCLEȘ, MEHEDINȚI: 96 LA SUTĂ PREZENȚĂ LA VOT
Articolul următorPUNCT FINAL AL UNUI REFERENDUM EȘUAT: MEHEDINȚI – 26,28 LA SUTĂ