SIGURANȚA ÎN ȘCOLI, TEORETIC, ARE PRIORITATE MAXIMĂ

Siguranța în școli pare să dea mari bătăi de cap autorităților județene. Acesta este și motivul pentru care prefectul județului a convocat astăzi Grupul județean pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta școlilor. Raportul Inspectoratului Școlar, pe acestă temă, a fost aspru criticat de prefect, care a cerut mai multă implicare.

Creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice, în școli, revine brusc în atenția Guvernului României, mai ales după recentele drame de la Caracal. În acest sens, prefecții din România convoacă grupurile județene de profil, formate din cadre ale poliției, jandarmeriei, poliției locale și, mai ales, reprezentanți ai inspectoratelor școlare județene. Este și cazul Mehedințiului, unde prefectul Nicolae Drăghiea a chemat la ordin pe cei care au obligația să asigure aceste măsuri de siguranță.

Discuțiile și rapoartele prezentate la ședință au scos la ivelă o mobilizare bună a Poliției, dar și o serie de probleme de management și control din partea Inspectoratului Școlar Județean. Deși se poate spune că delicvența juvenilă este un fenomen ținut bine sub control de polițiști, iar din partea forțelor de ordine șituația este sub control, nu același lucru se poate spune despre cei de la Inspectoratul Școlar. Prefectul a criticat atitudinea unor directori de școli care nu colaborează cu autoritățile locale în beneficiul comunității și care nu fac nimic pentru a spori siguranța în școli. Asta în ciuda faptului că reprezentantul Inspectoratului Școlar a venit cu un raport bine aspectat.

Nu este pentru prima oară când reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean sunt prinși cu ocaua mica de către prefect. Anomalii și disfuncționalități de management, dar mai ales de comunicare s-au înregistrat și în cazul gestionării fondurilor primate pentru programe educaționale, precum „Cornul și laptele”. De această data, prefectul a cerut luarea de măsuri cu celeritate.

Articolul precedentScandal în Turnu Severin. Mai multe persoane implicate într-o bătaie
Articolul următorREGULA DE AUR „HABAR N-AM!”, LA INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN MEHEDINȚI (video)