SITUAȚIE GREA LA SEVERIN CU BANII PENTRU ÎNCĂLZIREA ORAȘULUI

Municipiul Drobeta Turnu Severin se află într-o situația destul de grea în prag de iarnă și cere cu disperare ajutorul Guvernului României. Municipalitatea are nevoie de o alocare de 27 de milioane de lei de la fondul de rezervă al statului pentru a putea asigura furnizarea agentului termic. Pe de altă parte, primăria Severin este dispusă să apeleze și la un împrumut, pe schema prevăzută de Guvernul României, prin OUG. Și pentru că fiecare ban contează, consilierii județeni ai PNL solicită Consiliului Județean o rectificare bugetară de urgență, prin care să fie alocată municipiului Drobeta Turnu Severin suma de circa un milion de lei, ca ajutor pentru încălzirea în sistem centralizat.

Cei 11 consilieri județeni ai PNL cer Consiliului Județean Mehedinți să transfere de urgență suma de 976.000 de lei între două capitole bugetare, pentru ca banii să fie dați municipiului Drobeta Turnu Severin, sub formă de ajutor, pentru asigurarea în condiții optime a confortului termic al populației și instituțiilor publice. Banii ar trebui să fie luați de la un capitol bugetar în care fuseseră alocați pentru achiziționarea unui utilaj multifuncțional. Este vorba de o mașină care curăță vegetația de pe marginea drumurilor județene. Liberalii precizează că având un număr suficient de consilieri pot cere convocarea unei ședințe de îndată, în care să depună un proiect de hotărâre pentru transferul sumei și alocarea acesteia către municipiul Drobeta Turnu Severin.

Consilierii liberali spun că demersul lor nu este unul politic, ci unul care se circumscrie situației grave în care se află municipiul și a pericolului ca școlile și grădinițele să rămână în frig.

Municipalitatea din Severin a solicitat Guvernului României alocarea de urgență, din fondul de rezervă al statului, a sumei de 27 de milioane de lei pentru achiziționarea combustibilului necesar furnizării de agent termic în sistem centralizat. De asemenea, suplimentar, a mai fost solicitat un împrumut în valoare de 35 de milioane de lei de la Trezoreria Statului. Este vorba de soarta a 5 spitale, cu 1092 de paturi, 37 de instituții de învățământ, în care învață circa 20.000 de copii și lucrează aproape 1,500 de cadre didactice, dar și de confortul termic a a proape 100.000 de severineni.

Articolul precedentAmenzi uriaşe date de ITM angajatorilor prinşi cu nereguli
Articolul următorFOTO După 10 ani în care a muncit în Italia s-a întors acasă pentru a investi într-o afacere de familie