Un sondaj intern al PNL arată un avans al AUR și o reducere a intenției de vot pentru PSD. 

Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, partidele ar obține următoarele rezultate: PSD – 30%, PNL – 20%, AUR – 20%, USR – 14%, UDMR – 5%. Celelalte partide nu ar trece de pragul de 5%. 

În condițiile în care intenția de vot pentru PNL rămâne una constantă, creșterea AUR poate fi explicată exclusiv prin scăderea în sondaje a PSD. Practic, formațiunea condusă de George Simion reușește să fure în jur de 2% din intenția de vot pentru social-democrați. 

Această evoluție din sondaje mai arată, indirect, faptul că PSD este perceput în prezent în calitate de principal partid de guvernare. În aceste condiții, este de așteptat ca ascensiunea de mai departe a AUR să se realizeze în special pe seama electoratului PSD, nemulțumit de măsurile guvernării. 

De notat, totuși, că formațiunea condusă de George Simion, deși într-un ușor avans, nu atinge nici pe departe cifrele vehiculate pe spațiul public de sondajul realizat la comanda AUR. Potrivit acelui sondaj, AUR ar avea 27% intenție de vot, iar PSD – 25%.

Articolul precedentMarcel Boloș, anunț despre creșterea pensiilor – Câți români vor beneficia de recalcularea pensiilor
Articolul următorDependența de DROGURI, date alarmante: 150 de copii tratați la Spitalul Obregia și 64 la Grigore Alexandrescu! – Cel mai mic pacient are 12 ani