Două terenuri abandonate și neutilizate din Drobeta Turnu Severin vor prinde viață cu ajutorul fondurilor europene. Primăria orașului a reușit să atragă bani de la UE pentru transformarea acestora în zone de agrement și petrecere a timpului liber.

Cele două contracte au fost semnate astăzi la Drobeta Turnu Severin, în prezența directorului general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

”Astăzi am semnat primele două contracte din cele 12 proiecte depuse pe Axa 4, cu o valoare de 31 milioane de euro. Cele 2 proiecte vizează reabilitarea unor terenuri virane, unul aflat lângă Sala Polivalentă și celălalt de la Biserica de Carton. În aceste zone vor fi amenajate spații verzi cu zone de relaxare, alei pietonale și trasee velo, bănci inteligente solare și iluminat cu panouri pentru producerea energiei verzi, sistem wi-fi gratuit, toalete ecologice, precum și locuri de joacă pentru copii cu tobogan cilindric, carusel și cățărătoare, unde vor fi montate și mese pentru șah, table, cărți de joc, rummy”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Valoarea celor două proiecte depășește 3.600.000 RON

Articolul precedentAMBULATORIUL SECȚIEI DE PNEUMOLOGIE A SPITALULUI JUDEȚEAN DIN SEVERIN, REABILITAT CU FONDURI EUROPENE
Articolul următorÎncepe Festivalul Banat de la Eibenthal din Clisura Dunării