Pentru a marca Mica Unire – Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, care a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, Palatul Culturii „Teodor Costescu” împreună cu Episcopia Severinului și Strehaiei a organizat joi un concert extraordinar.

Evenimentul a avut loc în sala mare, cu începere de la ora 18.00 și a fost susținut de Orchestra „Lăutarii Mehedințiului” și Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

“Împlinim astăzi 160 de ani de la Mica Unire, împlinim 160 de ani de când s-a făcut primul pas pentru formarea României Mari și noi toți ca români nu putem face altceva decât să ne bucurăm de această zi, să ne bucurăm că acum 160 de ani înaintașii noștri, strămoșii noștri au găsit puterea, înțelepciunea să unească Moldova cu Țara Românească pentru ca peste ani să se întâmple unirea cu Transilvania. De aceea noi avem foarte mult de învățat din ce au făcut înaintașii noștri și învățând din istorie putem să ne făurim viitorul mai bine, pentru poporul român”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Invitați speciali ai evenimentului au fost membrii Ansamblului Polet din Kladovo, care au încântat publicul severinean cu dansuri tradiționale sârbești.

„Ne bucurăm să celebrăm 160 de ani de la Unirea Principatelor Române într-un spectacol extraordinar organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Este un spectacol organizat de noi, Palatul Culturii Teodor Costescu și de Episcopia Severinului și Strehaiei”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Articolul precedentDSP Mehedinți derulează campania “Stop Cancerului de Col Uterin!”
Articolul următor7,67% – rata şomajului în Mehedinți