STREHAIA, PUNCT INTERMEDIAR DE ÎNCĂRCARE A MAȘINILOR ELECTRICE, ÎNTRE SEVERIN ȘI CRAIOVA

Orașul Strehaia are, de astăzi, o stație de încărcare a autovehiculelor electrice. Rațiunea pentru care administrația locală a investit în acest tip de infrastructură este faptul că orașul se află pe drumul European E70, între Severin și Craiova, și leagă Bucureștiul de Timișoara.

La Strehaia, a fost inaugurată astăzi o nouă stradă asfaltată și reabilitată complet, dar și o parcare adiacentă, investiții realizate cu fonduri de la bugetul local. Investiția a costat circa 400.000 de lei și a inclus și o stație de încărcare a autovehiculelor electrice.

O noutate absolută la Stregaia este montarea acestei stații de încărcare pentru autovehiculele electrice, iar primarul spune că, prin această infrastructură, dorește ca Strehaia să devină un punct intermediar de încărcare între Craiova și Severin.

„A fost construită infrastructura specifică pentru încărcarea autoturismelor electrice, care în curând va fi pusă la dispoziția unui operator licențiat astfel încât să putem între Drobeta Turnu Severin și Craiova să creăm un punct de încărcare a autovehiculelor electrice, în zona dedicată circulației pe curent. Strehaia se află pe E70, infrastructura pentru autovehiculele electrice se dezvoltă atât în Europa cât și în România și pentru că între Severin și Craiova este o distanță care reclamă această investiție am realizat că trebuie să investim și în acest tip de infrastructură a viitorului”, a precizat primarul orașului Strehaia, Ioan Giura.

Articolul precedentBĂUT ȘI FĂRĂ PERMIS, A LOVIT O POMPĂ DE BENZINĂ
Articolul următorPoliția Rutieră Mehedinți: Sancțiuni contravenționale de peste 75.000 de lei