Măsură de ultimă oră. Se ia în calcul interzicerea fumatului pentru tinerii născuți după 2009. Și asta pentru că numărul celor care mor din această cauză este uriaș. 

Această măsură este luată în calcul în Marea Britanie.

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, are în vedere introducerea unora dintre cele mai dure măsuri anti-fumat din lume, care ar interzice, de fapt, ca următoarea generaţie să mai poată cumpăra ţigări, scrie The Guardian, citând surse din guvern.

Premierul se gândeşte la măsuri similare cu cele introduse de Noua Zeelandă în decembrie anul trecut. Acestea presupuneau creşterea constantă a vârstei legale de fumat, astfel încât tutunul să nu mai fie vândut niciodată persoanelor născute la 1 ianuarie 2009 sau după această dată.

Dacă ar fi implementată, până în 2026, adolescenții care au acum 15 ani și cei care vin după nu vor putea să cumpere niciodată produse din tutun.

Această măsură ar fi cea mai mare lovitură pentru industria tutunului. Anual, fumatul ucide peste 76.000 de oameni în Regatul Unit. 

Articolul precedentAngajarea răspunderii pe noile taxe, pe masa Guvernului. Ședință crucială la Palatul Victoria
Articolul următorExplozie Călimănești. Grindeanu îl laudă pe Umbrărescu chiar și după tragedia de pe Autostrada Moldovei