Prima zi a primăverii vine cu schimbări majore în ceea ce privește dispozitivele electronice și electrocasnice cu un consum mare de energie. Astfel, chiar de la data de 1 martie intră în vigoare noi limite de consum de energie pentru televizoare.

 

Reglementarea se aplică atât televizoarelor, cât și monitoarele calculatoarelor. Problema este că reglementarea nu vizează doar eficiența energetică, ci consumul de energie în sine, ceea ce ridică semne de întrebare legate de televizoarele OLED mai mari și noile tipuri 8K.

Problemele cu prevederile legale din prezent au legătură cu faptul că cerințele UE pentru afișajele 8K se bazează pe ipoteze ambițioase din 2014-2017, când această tehnologie era în curs de dezvoltare, dar nu sunt adaptate la nivelul actual de dezvoltare a tehnologiei, potrivit publicației germane t-online.de.

Pe de altă parte, vor fi și excepții de la regulament, precum televizoarele care sunt deja la magazine până la această dată.

De asemenea, noile reglementări vizează clasele de eficiență ale televizoarelor. „Eticheta energetică” care împarte sistematic toate aparatele electrice de la A la G, se va schimba. Astfel, televizoarele care au fost repartizate anterior cu clasa energetică A vor trece acum în clasa energetică G.

Tot din martie se modifică și regulamentul de proiectare ecologică. Standardul minim va fi clasa F, iar ecranele mai mari de înaltă rezoluție ar putea fi și ele retrase.

Articolul precedentVreme în general închisă astăzi în țară. Unde vor fi ninsori şi ploi
Articolul următorAlertă alimentară. Gustările de post pot avea până la 50 de E-uri