Absolvenţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar sau universitar din promoţia 2019 pot să se înscrie în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi ca somer neindemnizat, într-o primă fază, în termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor.

Termenul de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor este termen de decădere din drepturi.

Dacă termenul de 60 de zile calendaristice menţionat anterior nu este respectat, prin neprezentare sau prezentare după acest termen pentru a fi inregistraţi ca şomeri neindemnizaţi, absolvenţii instituţiilor de învăţământ pierd dreptul de a mai primi ulterior indemnizaţia de şomaj.

AJOFM Mehedinti atenţionează absolvenţii de liceu promoţia 2019, indiferent dacă promoveaza sau nu examenul de bacalaureat, sau daca nu participă la examenul de bacalaureat, că termenul de 60 de zile calendaristice a inceput din data de 1 iunie 2019 (conform ordinului ministrului educației naționale privind structura anului şcolar 2018-2019, pentru clasele terminale din invatamintul liceal anul scolar s-a incheiat în data de 31 mai 2019), ultima zi de înregistrare fiind 30 iulie 2019.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discipline, se pot înregistra în evidențele AJOFM Mehedinti în termen de 60 de zile calendaristice de la data promovării examenelor de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Adeverinţa de absolvire a claselor terminale trebuie să conţină precizarea exactă a datei absolvirii cursurilor (zi, lună, an), potrivit ordinului ministrului educaţiei naţionale.

 

 

Articolul precedentȘtrandul termal de la Schela Cladovei, în atenția polițiștilor
Articolul următorMehedințiul sub Cod Roșu. Furtuna a făcut prăpăd