Tineri colindători pe scena Centrului Cultural Sfântul Ioan Gură de Aur, în prima zi a Festivalului de colinde „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”

La Drobeta Turnu Severin a debutat luni, 9 decembrie, Festivalul de datini și tradiții românești „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”.

Manifestarea organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, se derulează, vreme de trei zile, la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” al Episcopiei. Evenimentul este înregistrat în Calendarul Activităților Educative Județene al Ministerului Educației Naționale.

Îmbrăcaţi în straie populare naţionale, copii de toate vârstele interpretează colinde şi prezintă scenete având ca subiect tradiţia populară românească şi sărbătoarea Naşterii Domnului. Tinerii colindători interpretează și cântări de stea izvorâte din înţelepciunea şi evlavia poporului binecredincios din toate părţile judeţului, cu melodii care constituie un veritabil patrimoniu imaterial. Pe lângă susţinerea din partea părinţilor şi profesorilor, copiii se bucură şi de susţinerea Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a fost prezent alături de elevi.

În această primă zi, peste 150 de elevi de la aproximativ 10 de unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin şi din judeţul Mehedinţi, însoţiţi de profesorii de religie, au fost prezenți pe scena Centrului Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” cu frumoase momente artistice dedicate perioadei sărbătorilor de iarnă.

În zilele care vor urma alți aproximativ 600 de elevi de la alte 30 de unități de învățământ din județ vor încânta publicul cu colinde și scenete legate de Nașterea Domnului.

Articolul precedentDouă noi locuri de joacă au fost date în funcțiune în municipiul Drobeta Turnu Severin
Articolul următorO maşină a luat foc pe o stradă din Turnu Severin. Ce au constatat pompierii