Trafic cu produse toxice la Vânju Mare

 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de produse sau substanțe toxice. Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Mehedinți

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut un tânăr de 18 ani, din orașul Vînju Mare, județul Mehedinți, bănuit de sustragerea unei arme de vânătoare, calibru 12 mm, de la locuința unui bărbat de 57 ani, din aceeași localitate.

În baza de ordonanței de reținere pentru 24 de ore, bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Mehedinți,

De asemenea, polițiștii au recuperat mai multe bijuterii sustrase cu ocazia săvârșirii faptei, bărbatul fiind cercetat sub aspectul infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Aceleași efective au reținut un bărbat de 54 ani, din orașul Strehaia, județul Mehedinți, bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.

Împotriva bărbatului de 54 ani a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar față de tânărul de 18 ani nu s-a dispus nicio măsură.

La data de 24 ianuarie a.c., ora 18.30, Poliția orașului Vînju Mare a fost sesizată de o persoană de 57 ani, din localitate, cu privire la faptul că în perioada 24.12.2017 – 24.01.2018, persoane necunoscute au pătruns în locuința părții vătămate, din orașul Vînju Mare, județul Mehedinți, de unde i-au sustras mai multe bunuri.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din polițiști de la Formațiunea de Investigații Criminale a Poliției orașului Vînju Mare împreună cu specialiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, stabilind că ușa de acces în imobil prezintă urme de forțare. Întrucât partea vătămată nu se afla în țară, polițiștii nu au putut stabili natura bunurile sustrase și valoarea prejudiciului, însă aceștia au observat că dintr-un rastel metalic, care prezenta urme de forțare, lipsește o armă de vânătoare cal. 12 mm, pe care partea vătămată o deținea legal.

La data de 20.01.2018, Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție domiciliară la locuința persoanei în cauză, în baza unui mandat emis de Judecătoria Strehaia, ocazie cu care au identificat un recipient din sticlă în care se află o substanță toxică, acesta fiind ridicat în vederea expertizării de către o unitate specializată.

 

Articolul precedentTrei persoane, aflate pe un iaht în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră
Articolul următorPatru pescari români, depistaţi în timp ce pescuiau ilegal în apele teritoriale sârbești ale Dunării