TRIBUNALUL MEHEDINȚI TRIMITE ORDONANȚA PREȘEDINȚIALĂ ÎN CAZUL SORINEI, LA JUDECĂTORIE (vezi ce spun judecătorii!)

Tribunalul Mehedinți a transferat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin (soluția aici) cererea formulată de Procurorul general Bogdan Licu de a emite o ordonanță președințială prin care  minorei Sorina Săcărin, cea în jurul cărei s-a iscat un scandal național privind condiţiile adopţiei, să nu poată părăsi ţara. Iniţial procurorul general solicitase Tribunalului Mehedinţi să rezolve cererea, dar acesta a stabilit că este de  competenţa Judecătoriei Tr. Severin să ia o decizie.

„S-a admis excepția necompetenței materiale a Tribunalului Mehedinți și s-a declinat competența către Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Mai exact, judecătorul de la Tribunal a apreciat că nu este competent material să rezolve această instanță și că această competență revine Judecătoriei. Nu s-a judecat pe fond dosarul, ci doar s-a declinat competența. Cu privire la cererea de strămutare, se va constitui un nou dosar, care va fi tot pe rolul Tribunalului, având ca obiect strămutarea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, judecătorul Corado Gabriel Ungureanu.

UPDATE

Între timp, pe portalul instanțelor a apărut și soluția pe scurt: „Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Mehedinţi. Declină competenţa de soluţionare a cauzei, având ca obiect ordonanţă preşedinţială, în favoarea Judecătoriei Dr. Tr. Severin. Disjunge cererea de strămutare formulată de pârâţii Săcărin Gabriel şi Săcărin Ramona Elena, urmând să fie constituit un nou dosar, având ca obiect strămutare. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 25.06.2019. Document: Hotarâre  21/2019  25.06.2019”.

Articolul precedentREZULTATUL ORDONANȚEI PREȘEDINȚIALE ÎN CAZUL SORINA (UPDATE, ultimele informații)
Articolul următorPROMOVABILITATE MARE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ, ÎN MEHEDINȚI