Turismul electoral în vogă la Mehedinți. Secții de vot cu prezență de aproape 200 la sută!

Turismul electoral pare să fie cea mai nouă formă de turism din județul Mehedinți! Nu mai puțin de patru secții de votare din patru sate izolate au prezențe de peste sută la sută. Campioni sunt cei din satul Ostrovul Mare, comuna Gogoșu, unde, la ora 15:00, se ajunsese la o prezență de aproape 194 la sută în Secția de votare nr. 181.

În anumite zone, unele destul de izolate, din Mehedinți, alegătorii par să dea năvală la urne. Prezența a depășit aici sută la sută, încă de la orele prânzului. În satul Ostrovul Mare, arondat Comunei Gogoșu, de exemplu, prezența era la ora 15:00, de 193,44 la sută.

În satul Busești, arondat comunei mehedințene Isverna, prezența era, la ora 15:00, de 118,36 la sută. De asemenea, în satul Vlădica, arondat comunei Dumbrava, prezența la vot ajunsese la 146,66 la sută.

O altă localitate fruntașă este satul Petra, din comuna Bâcleș. Aici, încă de pe la ora 11:00, se ajunsese la sută la sută. Acum, la Petra, procentul prezenței la vot a ajuns la 113,43 la sută.

În afară de comuna Isverna, aflată în pitoreasca zonă de nord a Mehedințiului, unde prezența turiștilor este explicabilă, restul satelor nu prea au nimic de arătat pentru a atrage atâția turiști. Primarii din zonă, susțin însă, că ar fi vorba de cetățeni care au venit din oraș, la rude.

Articolul precedentDeținuții încarcerați la Turnu Severin au votat pentru Palarmentul European și la referendum
Articolul următorZeci de reclamații de turism electoral în Mehedinți