Un fost primar trimis în judecată. Este vorba despre fostul primar al comunei Malovăţ din Mehedinţi, Gheorghe Băzăvan.

Acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi un om de afaceri.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2009-2011, inculpatul Băzăvan Gheorghe, în calitate de primar, și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu ce îi reveneau în domeniul achizițiilor publice, astfel încât mai multor societăți comerciale să le fie atribuite, în mod nelegal, o serie de contracte privind modernizare de drumuri, achiziții materiale de construcții, lucrări de reabilitare termică, etc.

Unul dintre aceste contracte, ce avea ca obiect furnizarea unor materiale de construcție, ar fi fost atribuit societății reprezentate de omul de afaceri, inculpat în cauză.

Cercetările efectuate au relevat aspecte conform cărora:
– ar fi fost decontate diferite sume de bani, deși nu au fost prestate serviciile ori nu au fost livrate bunurile facturate,
– procesele verbale de recepție întocmite ar fi avut un caracter formal și nu au fost întemeiate pe baza unor verificări efective,
– în anumite situații ar fi fost stabilite dobânzi penalizatoare, cu încălcarea dispozițiilor legale în materie.

Prin aceste demersuri, primăria comunei Malovăț, județul Mehedinți, a fost prejudiciată cu suma 5.237.310 lei.

„În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de inculpatul Băzăvan Gheorghe. Primăria comunei Malovăț, județul Mehedinți, a comunicat faptul că se constituie parte civilă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Mehedinți cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată într-un comunicat remis de DNA.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentREGULI NOI pentru turiștii români care merg în concediu în GRECIA
Articolul următorBilanț coronavirus 9 iulie: 54 de cazuri noi, un singur deces