Orașul Drobeta Turnu Severin a rămas de marți fără căldură. Nu sunt bani pentru achiziţia de păcură, materia primă principală folosită pentru încăzirea oraşului, declară autoritățile locale.

Deși primăria a primit peste 40 de milioane de lei de la Guvern, fondurile s-au terminat.

Deși temperaturile sunt în continuare scăzute, în acest an alimentarea cu căldură a fost oprită. Problema o reprezintă lipsa de păcură, al cărei preţ a crescut de peste două ori în ultima vreme. Furnizorul de energie termică a sistat furnizarea din cauza lipsei fondurilor de achiziționare a păcurii.

„În momentul actual nu se mai găseşte păcură pe piaţă, de două săptămâni facem foarte greu aprovizionare cu păcură de la diferiţi comercianţi, în contextul geopolitic în care ne aflm, este o problema cu achizitionarea acestui produs”-  Ilie Alecu, director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică.

Reprezentanţii Primăriei spun că de vină ar fi datornicii pentru această situație.

Războiul din Ucraina a provocat scumpirea păcurii. Furnizorul avea resurse să forțeze asigurara căldurii până la sfârşitul lunii martie, dar nici o parte a restanțelor nu a fost plătită de consumatori.

„Gradul de încasare al datoriilor de la populatie e scăzut, sunt asociaţii cu datorii şi de peste un an de zile”- Aurel Vlăduţ, reprezentant Biroul de Comunicare Primăria Drobeta Turnu Severin.

Aproximativ 30 000 de oameni au rămas în frig la Drobeta-Turnu Severin, începând de la ora 8.00. Sunt particulari, școli, grădinițe, spitale și alte instituții conectate la distribuția centralizată de agent termic, spun autoritățile.

Noaptea temperaturile au scăzut sub minus 6 grade Celsius.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentLiderul PNL propune reducerea contribuţiilor cu 5%: ”Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toţi românii”
Articolul următorSalvamontiști din România și Serbia se antrenează la Rânca