Sațiunile de schi și resorturile din țară pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă, deși meteorologii au anunțat că în următoarele zile vremea se va încălzi și sunt așteptate ploi.

Unele domenii schiabile, precum Șureanu, s-au închis momentan din cauza condițiilor meteo. Cu toate acestea noi resorturi de schi, vor inaugura sezonul de schi astăzi.

Rânca

Se schiază pe cele cinci pârtii deschise. Domeniul este dotat cu nocturnă și funcționează 2 apres-ski-uri.

Straja

Este deschisă întreaga stațiune. Locurile de cazare sunt ocupate. Sunt condiții bune de schi. Se schiază pe toate pârtiile, mai puțin pe vârf și pe pârtia Sfântul Gheorghe, unde nu este suficientă zăpadă. Începând de vineri funcționează iarăși nocturna, după programul normal: 09:00-17:00.

Arena Platoș

Pârtiile sunt deschise între orele 09.00-21.00, iar condițiile de schi sunt bune. Pentru a evita aglomerația, skipass-urile se pot achizționa și online.

Sinaia

La Sinaia sunt deschise  Valea Soarelui 1,2 și 3, Lăptici 1 și 2, Varianta și Valea Dorului 1. Drumul de vară și pârtiile negre sunt închise din cauza stratului subțire de zăpadă. Gondola Sinaia începe programul cu publicul la 08:00 si funcționează până la 17:00. La Cota 2000 cerul este parțial acoperit, iar vântul moderat (40 – 45 km/h). Gondola Carp începe programul cu public la 08:30 și funcționează până la 16:30. Telescaunul Soarelui începe programul cu public la ora 08:40 și funcționează până la 16:00, iar teleschi Valea Soarelui începe programul cu public la 08:40 și funcționează până la 15:50. Banda pentru începători este gata de funcționare.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și în gondola.

În urma aglomerației create anterior autoritățile locale au stabilit o amendă de 2.500 de lei pentru cei care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia.

Azuga

La Azuga se schiază în condiții bune. Sunt deschise Sorica, pârtia Sorica Începători, pârtia Cazacu Variantă, pârtia Cazacu Începători și pârtia de începători din Azuga Fun Park deservită de bandă.

Bușteni

La Bușteni sunt practicabile în condiții bune pârtia de la stația superioară pentru schi deservită de banda de transport de 240 de metri, pârtia de săniuțe și rollercoasterul din Fun Park.

Rarău – Câmpulung Moldovenesc

De Crăciun se deschide pârtia Rarău din Moldova. Toate tunurile de zăpadă au funcționat la capacitate maximă în ultimele 2 săptămâni. Pârtia va funcționa de luni-marți și de joi-duminică după programul 09:00 – 19:00. Miercuri pârtia va fi deschisă între orele 12:00 – 19:00.

Cavnic

La SuperSki Cavnic funcționează o instalație din trei (telescaun Roata 1), e deschisă Roata 1 și ultima porțiune din Pârtia Albastră (2km din 6km de pârtie). Condițiile de schi sunt bune, iar stratul de zăpadă măsoară 40 cm.
De Crăciun va fi deschis între orele 13.00-18.00. Momentan nu plouă, dar sunt prognozate ploi. Vă rugam sa luați în considerare faptul că pentru perioada 26-27 decembrie programul poate suferi modificări sau pârtia poate fi închisă temporar (pentru a îmbunătăți stratul de zăpadă dacă temperatura permite), spun administratorii.

Harghita

Se schiază la Mădărași Hargita, între orele 10:00-16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 64 de lei. Se schiază și la Toplița. Teleschiul funcționează între orele 10:00-18:00.

Vatra Dornei

În Suceava, la Vatra Dornei, este deschisă zona inferioară a Pârtiei Parc, deservită de baby-ski.

Articolul precedentIncident grav: Gloanțele trase de la poligon au ajuns în casele oamenilor
Articolul următorCoronavirus 25 decembrie. Câte cazuri noi au fost raportate te de Crăciun