Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin va avea la dispoziție păcura necesară încălzirii orașului pentru sezonul rece 2019-2020.

Parlamentarul de Mehedinți, Virgil Popescu, vicepreședintele Comisiei pentru Servicii și Industrii din Camera Deputaților, anunță pe contul său de Facebook că a reușit, cu ajutorul votului colegilor parlamentari, să obțină păcură pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin.

”În cadrul comisiei parlamentare pentru Servicii și Industrii, unde sunt vicepreședinte, am trecut amendamentul care prevede următoarele: Se aprobă scoaterea din stocurile disponibile în rezervele de stat, cu titlu de împrumut, până la data de 31 octombrie 2019, a cantității de 9941 tone păcură, iar până la data de 31 octombrie 2020, a cantității de 25.000 tone de păcură, pe perioada de iarnă, necesară asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populației din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. Împrumutul se acordă Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică, entitate juridică, din subordinea Consiliului Local al Muncipiului Drobeta Turnu Severin fără constituirea de garanții aferente contravalorii produsului. Cantitatea de 25.000 tone de păcură se pune la dispoziția Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică numai după restituirea sau achitarea cantității de 9941 tone păcură. Severinenii nu mai trebuie să suporte frigul, așa cum li s-a întâmplat în alte ierni. Pentru asta m-am luptat și, pe viitor, mă voi asigura că vom găsi cele mai bune soluții pentru a implementa în cel mai scurt timp un sistem fiabil pentru încălzirea Severinului!, precizează președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu.

Articolul precedentPRIMARII PSD DIN MEHEDINȚI, NERVOȘI PE ÎMPĂRȚEALA GUVERNULUI
Articolul următorOrdin de protecţie provizoriu pentru că şi-a lovit concubina cu pumnii în cap