FOTO Vicele Daniel Cîrjan și Doina Dobre

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că alături de consilierii locali liberali a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care prevede conferirea titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin antrenorului de handbal Ion Milovan, precum și atribuirea denumirii de Sala de Sport „Ion Milovan” pentru sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.15 din Drobeta Turnu Severin.

„Am avut bucuria să fie alături de mine doamna Dobre Doina, om care cunoaște foarte bine realitățile sportului severinean și care a sprijinit în anul 2006, din calitate de Director al Direcției de Sport, înființarea și activitatea echipei HC Milostars a profesorului Ion Milovan”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Profesorul emerit Ion Milovan în peste patru decenii și-a legat numele de handbalul din Severin, iar sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.15 este locul unde timp de peste 30 ani, profesorul Ion Milovan a antrenat sute de copiii pe care i-a inițiat în tainele handbalului. În 1958 a jucat handbal la Liceul din Orşova, iar în 1967 a promovat la Dinamo Bucureşti, apoi Dinamo şi Ştiinţa Bacău până în 1973. Din 1973, la Drobeta Turnu Severin, a jucat la diverse echipe, fiind golgeterul tuturor echipelor severinene până la vârsta de 40 ani. Din 1973 a devenit antrenor CSS Drobeta Turnu Severin și a facut prin muncă una din cele mai performante secţii de handbal feminin din ţară; În anul 2006 a înființat HC Milostars, cea care avea să fie și ultima echipă sportivă a județului. Cifre din cariera de antrenor: – 14 medalii la CE, CM, JO și două cupe ale Campionilor Europeni au cucerit de-a lungul timpului sportivii descoperiți de Milovan – 40 de turnee semifinale și finale de campionate naționale – 25 de sportive și sportivi promovați la loturile naționale – peste 80 de sportivi au ajuns să evolueze la echipe de seniori din țară și străinătate Pentru dezvoltarea sportului românesc și creșterea prestigiului handbalului, profesorul Ion Milovan a fost apreciat cu diplomă de merit de către Comitetul Olimpic Român și Ministerul Tineretului și Sportului. Printre cei mai importanți sportivi lansați: Marcela Popescu (viceampioană mondială universitară și căpitanul naționalei Italiei), Gabriela Tănase (campioană mondială și europeană de tineret), Florentina Trăistaru (campioană europeană de junioare și de tineret), Aneta Pîrvuț și Luana Șeitan (vicecampioane europene de junioare și bronz la mondiale). Alexandru Buligan (vicecampion olimpic și bronz la mondiale, triplu campion mondial universitar).

Articolul precedentÎncarcerat în penitenciar pentru infracțiuni la regimul circulației
Articolul următorDOUĂ GRĂDINIȚE CU FONDURI EUROPENE, LA ȘIMIAN